Biokväll med syster
Publicerat den

Min snälla moster vann två biljetter till Captain America förut och gav dem till mig, så idag ska jag och min syster se på bio tillsammans i Täby. jag tror faktiskt det kommer vara första gången jag går på bio med henne för första gången själv haha. Varför vi inte har gjortdet tidigare vet jag faktiskt inte x). Runt klockan 14.00 ska Lina, Jimmy och deras barn komma hit så ska vi leka lite på mammas jobb medans mamma och Jimmy skulle fixa något typ :).
 
Jag har fått riktigt ont i halsen och jag låter inte som mig själv haha. Ringde doktorn i vallentuna igår men hon sa att det troligen är bara virus som försvinner med tiden. Är ganska trött också så den kommande veckan tänkte jag inte dansa fullt ut och åka hem direkt efter skolan och bara vila. Känner mig ganska slut just nu. Men nu ska jag sminka mig lite och stryka en tröja tills de kommer hit :3  Vi hörs! :)
 


Sjukdomar och sär skrivning /särskrivning
Publicerat den

Well... det är väl så man kan summera min vecka hittills. I svenska ska vi ha nationella prov och detta årets tema är tal och skriftspråk typ. Just nu läser vi alla texter och om bla. särskrivning, vad är anledningarna till särskrivning och vilken betydelse det kan få. Inte nog med att det är så fruktansvärt tråkigt så är det faktiskt ganska svårt för mig eftersom jag är dyslektiker. Eller säger jag bara så för att hitta en ursäkt? Fast nä, jag är ganska säker när det gäller att skriva. Visst, jag gör stavfel och vissa särskrivningar men jag vet absolut att det heter "jätteroligt" istället för "jätte roligt" . Det som är det otroligt dumma i det här är att de äckel som skrev tema, alla texter och hur det ska bedömmas i nationella är att vi som är dyslektiker eller har svenska som andra språk ska bedömmas på exakt samma sätt som de andra. Vilket är så jävla konstigt så det inte är sant. Jag kan sitta och rabbla upp allting som är dåligt med det här men det finns några saker som de inte kan ta bort eller får göra för den delen och det är;
 
1. Ta bort extra tiden för oss dyslektiker som vi får under provet.
2. Ta bort rätten till rättstavningsprogram.
 
Men det finns en till orättvis sak med detta. Eftersom ledningen vill bedömma oss som alla andra så är det en mycket stor chans att vi kommer få sämre betyg. Många dyslektikter har ett mindre ordförråd än andra och kan därför på många sätt inte utveckla sina uppsattser eller prov på samma sätt. En annan nackdel är hur vi ser på orden framför oss. Passar den här meningen med den jag just skrev innan? Ska jag byta rad nu? Jag tror jag har tappat den röda tråden i min text, hur fan gör jag för att skriva som man ska? Hur stavas det här? Vi tappar fokus, hittar på andra saker lätt och kan inte återgå till uppsattsen med samma fokus igen.
 
Jag skulle mer en gärna vilja förstå en text lika lätt som "alla andra", inte behöva läsa om texten 100 gånger osv. Men jag tänker inte sitta och tycka synd om mig själv. Jag är fan nästan glad att jag har dyslexi, vi får mer tid på prov. Vi kan klaga på lärare utan att känna oss skyldiga över att vi inte förstår uppgiften eller fick F på ett prov. Det vi skäller på är det dåliga utförandet av uppgiften eller bristen på respekt för en "sjukdom" alla i klassen inte har. Så ja, jag tänker stava fel, sär skriva, och ta lång tid på mig, vara aggresiv om någon inte har respekt för mig. För jag har all rätt i världen till hjälp och om inte du kan hjälpa mig så får du fan fixa nån annan eller skaffa dig kunskapen att kunna göra det.
 
/Jag är inte alls arg och har prov på fredag i kulturhistoria på 1228 sidor...


Marvel
Publicerat den

Många känner mig som en extrem k-pop älskare, dansare och parkourare nuförtiden. MEN det ni kanske inte visste om mig är att jag är en extrem Marvel nörd. Marvel har gjort filmer och serier som Iron Man, The Avengers, Spiderman, Thor, X-Men m.fl. Jag har tittat på nästan alla filmer och serier när jag idag insåg att det finns nästan bara en sak kvar att göra: Läsa alla serietidningar.
 
Men om jag nu skulle läsa alla serietidningar som många har funnits sedan 60-talet så skulle det ta år för mig att hinna ta ikapp alla serier som har gjorts. Är det då värt att skrota runt på internet och hinna läsa ikapp allting? Svar ja, självklart är det så. Men den kampen får vila ett tag till. Först ska ALLA serier och filmer som hittills gjorts tittas klart på. Min absoluta favorit innom Marvel är X-men. Det är en härlig blandning av en massa mutanter och det finns alltid någon man tycker om lite extra. Min favorit är Kurt, även kallad Nightcrawler som har förmågan att teleportera sig. Vilket är så jävla coolt. Inte nog med att hans kraft är skitvool så är han också blå, vilket gör honom ännu coolare ;)
 
Nu har ni lite rolig fakta om mig och mitt stora intresse för Marvel. I stort sätt så älskar jag action och fantasy filmer och serier. När det inte bara är den klassiska romantiska komedin som mina vänner föredrar. Jag vill ha lite mer spänning och överaskningar! :)