I passed!
Publicerat den

Jag klarade av tentan!!! Vi fick resultaten via hemsidan och jag är så glad att jag slipper omtenta. Nu tänker jag sätta all min kraft att plugga ännu bättre än förr och sattsa stenhårt på tentorna i framtiden. Denna vecka har vi inga lektioner med Gabriel som tyvärr är den enda läraren som faktiskt pratar svenska med oss. Däremot så är detlätt att ta igen hans lektioner för varje vecka går vi igenom ett nytt kapitel i koreanska boken, och denna vecka är det kapitel 5. Så om man gör uppgifterna och läser instruktionera så ska allt funka. Imorgon har jag en håltimme på två timmar då jag tänkte dissa alla i klassen, äta lunch själv och plugga ifred. Tror att det kan behövas ibland, även i skolan. Jag ärledig från dansen den här veckan då det är höstlov, så ingen dans imorgon eller på söndag. Känns ganska skönt med en paus efter tentan och ta igen för fullt nu med det nya kapitlet och extra läxor som Gabriel har gett oss pga hans frånvaro. Vi ska då översätta en hel jävla barnbok på flera kapitel till svenska. Och nje, bara för att det ären barnbok så blir inte detta enkelt.  Det konstiga med det här är att vi får inget betyg på det, och det spelar absolut ingen roll för ens framtid på lektionerna om man inte gör uppgiften. Denna uppgift skall göras i par eftersom det är ganska mycket att översätta, men palla hålla på att dela upp arbetet och förlita sig på någon annan. Speciellt när det gäller översättning. Så nej tack, jag gör det hellre själv. Trots att jag är medveten om att det lär ta flera timmar.
 
Nu ska jag titta på en serie sen ska jag sova. Ha det bra!:D


Första tentan
Publicerat den

Min allra första tenta gjordes idag och jag kan gladerligen informera er om att jag blev klar på ca en timme (!!!). Frågorna var verkligen inte alls svåra och eftersom vi fick en gamal tenta som visade sig vara exakt samma tenta som nu med några extrafrågor så gick ju allt bra! Självklart var det lite saker jag var osäker på men jag känner mig endå nöjd med min insatts, från att vara supernervös och helst velat springa därifrån till att faktiskt gå ut genom dörren och känna mig extremt nöjd. Det är vissa saker som jag fortfarande har suttit och funderat på om jag verkligen har gjort rätt men det finns inget jag kan göra nu! ;)
 
Efter tentan ringde jag mamma och var extremt glad att jag blev klar så tidigt och för att allt gick bra, sen åkte jag hem och har nu haft flera timmar för mig själv. har tittat på serien The Flash, vilket de flesta kanske känner igen vilken denna superhjälte är. Det finns bara tre avsnitt en så länge men det är så spännande! Rekomenderas starkt till alla som gillar superhjälte-teman!
Ikväll ska jag dansa dancehall och bara känna att jag är ledig. Jag är ledig från skolan hela denna veckan men det är även roliga möten och andra saker som ska fixas denna vecka, bl.a. köpa en ny dator´, möte med blueberry, möte på sjukhuset (kanske inte så kul) men jag ska även där hämta två biljetter till comic con som min läkare ringde och frågade mig idag om jag ville gå på. Självklart sa jag ja!
 
Vi hörs senare, ska titta klart på det senaste avsnittet med The Flash nu! :D


Stadsbiblioteket
Publicerat den

Snart ska jag bege mig av till stadsbiblioteket för att plugga meden klasskompis inför tentan imorgon. Och jag är verkligen nervös! Min första tenta liksom, jag är så orolig att jag inte kommer komma ihåg allting som jag ska och i värsta fall inte klara tentan. Att göra omtenta medans man pluggar vidare i koreanska böckerna skulle nog vara det värsta som kan hända. Min hjärna skulle nog itne klara av det...
 
Men efter tentan ska jag belöna mig själv lite med dans på kvällen och på torsdag är det äntligen möte med blueberry inför resan och på fredag ska jag köpa en ny dator. Jag har sparat pengar flitigt och en ny mac dator kommer sitta fint! :) Nästa sparing blir för en ny mobil tror jag och sen får jag se vilken nödvändighet som kommer upp senare ;)
 
Hela dagen har jag tillägnat åt koreanskan och speciellt det sista kapitlet som hatar mig just nu, så detkänns jävligt bra att sitta några timmar med en kompis och försöka förstå de sakerna som är lite oklara. Sen ska jag gå igenom en gamal tenta från 2012 och se om jag kan klara av den. Vi fick en gamal tenta att öva på till våran egen och det är väldigt bra faktiskt. Även om vår koreanska i nulägetär ganska basic så finns det många meningar och reglar som jag ännu inte förstår. Har lyssnat på Tablo hela dagen (såklart) för att mata in koreanska i hjärnan omedvetet medans jag pluggar så får man inlärning på olika håll haha. Men vi hörs senare, ska plugga lite ord innan jag måste gå till bussen! :)