Ny vecka
Publicerat den

Har inte skrivit på ett tag pga. allt skolarbete. Känner mig ganska stressad nu när min första tenta i mitt liv närmar sig. Jag är väldigt nervös inför grammatiken, det är nog det mest komplicerade jag har gjort i mitt liv. Helgen har varit stressande, alla övningar i boken är svåra för grammatikens skull, men jag kan många ord och alfabetet sitter fast i hjärnan så det är inga problem. Regler, grammatik, uppbyggnader av meningar, uttal... där ligger problemen. Men jag ska göra mitt bästa och på något sätt skaka av mig all stress.
 
Något annat spännande i mitt liv är väl att jag aktivt försöker hitta en egen lägenhet. Det lär ju ta ett tag men det känns endå bra att jag har kommit igång för några månader sen. Jag vill flytta för en rad olika anledningar, det har absolut ingenting med att göra att jag inte trivs med att bo här i lilla brottby. Faktiskt så skulle jag bli glad om det helt magiskt fanns en billig lägenhet i närheten av familj och släkt. Men jag vill även hamitt egna space. Härmed presenterar jag några fördelar jag anser finnas med att bo själv och vad jag söker efter:
 
 • Att bo själv i sig är härligt, speciellt för en person som jag som behöver ensamtid. Ingen annan i närheten.
 • Inga distrationer och jag kan plugga mer koncentrerat.
 • Mer ansvar och att generellt sett känna sig mer vuxen. Jag har alltid ansett mig själv som mogen och har velat bo ensam länge för att jag personligen tror att jag skulle trivas bättre ensam.
 • Handla. Kanske inte låter så roligt, men tänk vilken frihet att handla mat, därav känslan att känna sig vuxen.
 • Vänner kan kommer över när som helst, plugga eller hänga. Allt går lika bra när jag bestämmer.
 • JAG bestämmer. Kontroll över sitt eget liv är väldigt härligt.
Sen har vi ju fördelarna med att bo närmare stan.
 
 • Närmare till skolan.
 • Närmare till dansen.
 • Närmare till nöjen i stan.
 • Kännslan av att bo i stan i jämnförelse mot brottby. Jag trivs nog lika bra på landet som i stan, men just nu känns stan livet lite mer lockande.
 • Inte behöva oroa sig för när går sista bussen hem. I stan finns det tunnelbanor och bättre kollektiv trafik och jag skulle lättare kunna ta mig hem senare på kvällen om jag vill. Ett exempel för här om veckan så skulle jag ta bussen som gick halv 2 på natten hem, men missade den såklart pga. sena tunnelbanor. Och fick då vänta en timme i tekniska på nästa buss vid halv 3.

Där har vi mina fördelar med att bo ensam. Nu ska jag änga lite tid med plugg och sen ska jag till skolan vid 4. Ska försöka få bloggen levande igen, speciellt för vänner som läser och syster i höganäs ;)Tröttheten tar över
Publicerat den

Hade lektion vid 16 idag så jag han med en liten pluggdejt med Alice, lunch och mys. Träffade Anna en snabbis också, känns lite coolt att vi går på samma skola igen efter tre år separerade under gymnasietiden. Saknar dock två pärlor...
 
Lektionen gick helt okej, första timmen gick hyfsat fort men under andra timmen kände jag bara hur jag verkligen ville lägga mig i min säng och sova. Har fått någon konstig sömnvana just nu, vet inte om det beror på stress, oro eller något annat. Somnar väldigt sent och känner mig väldigt trött under dagen. När lektionen var slut insåg jag hur jag inte kommer hinna till dansen idag, eller alla andra måndagar framöver. Så jag ska ringa till HoS imorn och försöka boka om det passet till något annat. Även om jag hinner till dansen på en timme så hinner JAG inte med, måste äta imellan och ställa om huvudet vilket jag inte hinner riktigt.
 
Imorgon har vi biblioteksvisning i två timmar.... känns lite sådär lagom roligt. Sen en lektion på eftermiddagen som ger mig flera timmar ledighet. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på då, funderar på om jag ska gå på jakt efter nya träningsbyxor då eller efter jag har slutat. 


Första veckan
Publicerat den

Nu har första riktiga skolveckan tagit slut. Och det är väldigt intensivt måste jag säga. Även om det "bara" är en kurs så finns det en miljon saker att göra. Innan jag åker till skolan går jag igenom vad vi ska göra på lektionen som kommer och när jag kommer hem pluggar jag mer. Och jag känner mig faktiskt motiverad och glad att göra läxor. Jag som har haft extremt stora problem att göra läxor i gymnaiset så blev universitetets plugg lite enklare att ta sig igenom på något sätt, u feel me? ;)
 
Under 1400-talet så bestämde koreas dåvarande kung att göra ett nytt alfabete och utesluta alla kinesiska tecken och det var precis det han gjorde. Däremot tyckte han också att det skulle ta max 2 dagar för en människa att lära sig det nya koreanska alfabetet. Nu vet inte jag hur lång tid det tog för alla just då att lära sig alfabetet men inom denna vecka så kan jag nu stolt säga att jag kan hela det koreanska alfabetet!! Någonting som jag trodde skulle vara extremt krångligt (och i vissa tillfällen är) visade det sig att det inte var så komplicerat trots allt! :D
 
Något annat som är possitivt är att jag är mer avslappnad och pratar med folk mycket mer. Jag har skapat rutiner för läxor och när jag kan pausa. Denna helg ska spenderas lite åt läxor, chill och dans såklart! Denna gången med ragga och jazzfunk, kanske träffa en vän eller två också. Så livet rullar på ganska fint här. Hade dock en förjävlig huvudvärk natten tills idag och sov endast två timmar så jag är en aning trött, på bussen hem var jag nära på att somna xD Så nu ska jag titta på ett nytt avsnitt av en sjukt bra k-drama serie och sen sova.