Koreas historia och jul
Publicerat den

Hade tenta idag om koreas historia och jag var väldigt nervös. Var orolig att jag inte skulle komma ihåg allt och om det skulle komma frågor som jag inte kunde. Meeeen det gick väl helt okej, har dock ingen aning om vad det högsta man kunde få och vad godkänt blir för poäng, men jaglär få veta om ett par dagar.
 
Det är en månad kvar till jul ungefär och i helgen ska jag köpa en "liten" julklapp till mig själv som jag har behövt väldigt länge. Nämligen en ny dator, en macbook pro kommer det bli. Ska även skaffa mig en ny bikini. Litekonstigt tänker ni kanske. Men jag ska börja på en slags avslappnings-simmnings grupp för barn med olika typer av smärta. Känns lite spännande och annourlunda med tanke på att jag inte tycker om att simma så mycket, men jag ska pröva två gånger och förhoppningsvis fortsätta nästa termin. Detta är en alternativ lösning på min sjukdom kan man säga. en kavaj och ny mössa ska också införskaffas. Mössan glömde jag på bussen idag tyvärr och en kavaj behöver jag inför middag med den koreanska ambassaden. Dock har jag inte fått något mail tillbaka av min lärare så jag börjar undra om någonting är fel?
 
Korea ska jag ju till också om någon har missat det. Ett helt år i korea kommer vara början på det livet jag vill leva. Men vi tar ett steg i taget. Var på en träff med blueberry efter dagens tenta, lite tom i huvudet men det var väldigt roligt. Fick koreanskt godis och papper från blueberry. Kan knappt vänta tills korea. Maten, dansen, pluggandet, livet på universitetet, utelivet, shopping, kareoke, ALL THE KPOP IDOLS LIVING LIKE NEXT TO ME OMFG och allt där imellan :3
 
Nu ska jag plugga lite fraser innan jag går och lägger mig, har en till jävla redovisning imorn som jag inte alls är förberedd på. Godnatt. 


Tentaplugg
Publicerat den

Hejsan!
 
Just nu sitter jag och förbereder mig inför nästa tenta som ska handla om koreas historia. Det är så mycket som vi har gått igenom på föreläsningarna och för mig är det lite FÖR mycket, för mycket att komma ihåg och att plugga. Men jag kan inte göra något annat än mitt bästa. Förra tentan klarade jag och var så extremt stolt över mig själv. Nu hoppas jag att det inte blir lika jobbigt och nervöst som förra gången, dock blir detta svårare. Men vi kör!
 
Här är lite småsaker jag har fått lära mig om koreas histora, koreakriget och den enorma millitärna bevakningen.
 
  • Det var USA och Sovjetunionen som delade Korea 1945.
  • Det var Koreakriget som befäste delningen.
  • Avtalet mellan nord och syd omfattar även utväxling av krigsfångar av b.la. Sverige och Polen.
  • vapenstilleståndet ersattes med ett fredsavtal.
  • Giftemål är ett sätt att uppnå social status.
  • Före det koreanska alfabetet skrevs det med kinesiska tecken i korea.
  • Kim Jong Il är nu och föralltid nordkoreas president, han dog 2011.
  • Både nord och sydkorea är FN medlemmar.
  • Nordkorea har mer naturtillgångar är sydkorea.
Lite småsaker ni kanske inte visste, något intressant som ni fastnade för? :)


Att planera
Publicerat den

Planera sin vardag och vara strukturerad har jag ganska bra koll på. Jag har saker att göra om dagarna, dvs. gå i skolan, plugga och dansa. Så här klagar jag inte. Denna helg gick väl enligt planerna i teorin, men när oväntade saker uppstår blir jag inte så glad. Halloween fest och Comic Con med min syster var awesome, men jag skulle ljuga om jag sa att jag hade the time of my life. Hur som helst så var jag endå nöjd med helgen. Nu ska jag plugga och ta igen lite i koreanskan och vila mitt stackars huvud som har fått huvudvärk. Imorgon ska jag till sjukhuset igen och det ser jag verkligen inte fram emot. Det är innan lektionen imorn så jag lär ju vara på asbra humör, not. Inte för att det gör någon skillnad, ser fan oftast arg ut nu för tiden på koreanskan för jag börjar inte fatta saker längre. 
 
Från och med idag ska jag planera bättre, plugga som satan och inte tänka så mycket på allt runt omkring mig. Hej då.